6 weken!

21 dec

Alweer zes weken in India… De tijd vliegt voorbij en ik heb nauwelijks door dat het zo snel gaat!

Na een lastige start met heimwee en gedoe heb ik eindelijk het gevoel op mijn plaats te zijn. De roestige machine komt op gang en blijkt een racemonster te zijn.
Met een groepje net gemaakte vrienden om me heen en genoeg leuke dingen om te doen en bezoeken is het net alsof ik thuis ben. Zelfs de komende feestdagen lijken niet meer zo verschrikkelijk als eerst.

De afgelopen zes weken hebben me veranderd. Onbewust heb ik een start gemaakt met mijn persoonlijke transformatie.
India heeft me geleerd wat loslaten is. Je kunt hier niet anders. Van het verkeer waarin je constant het idee hebt dat je gaat botsen tegen auto’s, brommers, riksja’s en heilige koeien tot muggen, koude douches en lekkende wc’s. Er is niets wat je er tegen kunt doen dus klagen en geïrriteerd raken heeft weinig zin.

Het land zorgt er ook voor dat ik de luxe van thuis meer ga waarderen.
Een warme douche in de ochtend, een luie zondag op de bank met de TV aan, even een kop koffie bij Bagels&Beans en er gelijk een stuk cheesecake bij nemen en vooral een lekker dik matras en een goed kussen.

Het werken met de vrouwen van WELLpaper laat me in zien hoe belangrijk de kracht van een groep is. Samen staan ze sterk en kunnen ze de hele wereld aan. Van hun veerkracht en positiviteit kunnen heel veel mensen wat leren.
Ze zijn open en in staat om alles te delen, zelfs als dat betekend dat ze zelf niets meer hebben.
Het verbaasd me… mensen die (bijna) niets hebben willen met liefde alles delen, en mensen die alles hebben, houden dit angstvallig voor zichzelf!

En hoewel dit niet specifiek voor India is, heb ik hier ook de kracht van Vriendschap aan het werk gezien. De positieve kracht die iets wat donker lijkt ineens weet kleur kan geven. De kracht van het elkaar nog maar net ontmoet hebben maar toch het gevoel hebben dat je elkaar al eeuwen kent. Met de drie mensen die ik net ontmoet heb voelt het als thuis, vertrouwd en warm.

Het is zo leuk samen dat we hebben besloten uit het hostel te verhuizen en met zijn allen in een appartement te trekken.
Ons nieuwe onderkomen is schattig geel huisje in het dorpje Allankupam, nog geen vijf minuten met de scooter van mijn werkplaats af en de ideale plek om het echte Indiase leven te beleven.
Omringd door een school, een tempel, twee winkeltjes en huizen is dit heel anders dan het afgeschermde hostel in Auroville.
Met al onze bagage op drie scooters zijn we afgelopen maandag verhuisd maar het appartement waar we met thee en ladoo begroet werden door onze nieuwe buren. Het is een warm gevoel, een echt ons kent ons buurtje en dus redelijk veilig voor ons om te verblijven.
Natuurlijk blijft het een bezienswaardigheid, twee blanken (de andere vier zijn allemaal Indiaas en vallen dus niet zo op) in een Indiaas dorpje. Het zorgt voor het nodige gestaar en gefluister maar na een paar dagen is het al minder, alsof ze aan ons gewend raken.

Nu we onze eigen plek hebben, waar we onze eigen regels kunnen stellen hebben we ook eindelijk een plek om de plannen voor kerst uit te voeren. Een groot secret santa feest compleet met een diner, liedjes en cadeau’s. Het enige wat nog ontbreekt is een kerstboom, maar met de decoraties die ik bij WELLpaper heb gekocht is het al een heel stuk feestelijker. Laat de feestdagen dus maar komen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: