Overwinteren en natuurrampen

15 okt

                        e6eb37865efeddfeb26b7cae93a9d2b5

Het is de hele dag al aan het regenen. De straat voor mijn huis is al aardig ondergelopen en de hele stoep ligt vol met takken die door de wind van de bomen afgerukt zijn. De herfst is nu dus echt begonnen…
Ik kan het niet laten om af en toe eens naar de weersvoorspelling voor Pondicherry/Auroville te kijken. 35 graden, 10% kans op regen en weinig tot geen wind. Hoewel ik weet dat het door de moeson zo om kan slaan ben ik wel blij dat ik eens niet in Nederland ben tijdens de wintermaanden. Geen sneeuw met kerst, geen klappertanden tijdens oud en nieuw. Heerlijk!

En dan kijk ik het nieuws. Een tyfoon heeft de zuidkust van India geraakt… De schrik slaat me om het hart want op het kaartje dat het nieuws laat zien lijkt het net of deze tyfoon ook mijn toekomstige woonplaats geraakt heeft!
Gelukkig verzekeren beide schoonouders me ervan dat dit niet zo is, de zuidkust is zo lang, er zit nog minstens 100 kilometer tussen. Toch maakt dit het geheel wel een beetje spannender. De kust van Pondicherry is immers al eens geraakt door een tsunami dus zijn andere natuurrampen niet uitgesloten.

Nu zitten er dus twee kanten aan. Natuurlijk ben ik heel blij dat ik een groot deel van de koude maanden in Nederland over mag slaan maar het is best eng om een moeson en bijbehorende gevolgen te moeten doorstaan!

Maar ik blijf positief. Voor nu heb ik gewoon een paraplu en regenlaarsjes aan mijn paklijst toegevoegd 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: