Een stapje naar inburgering

11 okt

Natuurlijk is het voor mij niet heel moeilijk om alvast te beginnen met het leren kennen van de Indiase cultuur. Ik leer heel veel van mijn schoonouders en ben voor de rest zo nieuwsgierig dat ik van alles opzoek op het internet.
Als onderdeel van die ‘inburgering’ heb ik een paar weken geleden  de Bollywoodfilm Chennai Express gezien. De titel alleen al sprak me aan, want ik arriveer, jullie raden het al, dus in Chennai. Van daar uit is het nog 3 uur reizen en in de film zie je goed hoe het er daar ongeveer ( ik zeg ongeveer want het is natuurlijk een zwaar geromantiseerd beeld) uit moet zien in Tamil Nadu.
Dat er in de film voor een groot deel Tamil werd gesproken was even een omschakeling, zeker nu ik na een hele tijd eindelijk een beetje gewend ben aan het Hindi (wat een hele mooie taal is overigens!)

Door zoveel raakvlakken met mijn eigen avontuur (behalve dan alle gangsters, gevechten en het dansen en zingen :P) en het feit dat de geweldige Sharukh Khan (IEEHHH <3) de hoofdrol speelde was ik helemaal weg van de film en dat heeft iedereen in mijn omgeving kunnen merken.
De liedjes uit de film zijn een soort soundtrack voor me geworden ( ookal versta ik niet wat ze zingen en moet ik met een paar woorden die ik wel  ken vooral naar de context gokken). Vooral van bovenstaand liedje word ik erg vrolijk en ik luister hem dan ook het liefst de hele dag door, net zo lang tot iedereen er gek van wordt!

Naast het bekijken van Bollywoodfilms heb ik ook het dansen opgepikt. Geen lessen (dat durf ik niet, ik zie mij al staan als blanke tussen al die mooie Indiase meisjes! Buh!) maar youtube tutorials en als een wilde door mijn kamer stuiteren.  Het verbrand in elk geval een heleboel calorieën en hoewel ik natuurlijk geen idee heb vind ik het er in de spiegel wel aardig uitzien. Wie weet mag ik ooit nog eens een echt dansje doen in zo’n film! (dream big 😉 )

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: