And then it hit me…

11 okt

34fc1d8284017de7dcebad6b982eeb20

Nog 21 dagen…
Ik voel de kriebels in mijn buik erger worden terwijl ik de nummers zo sierlijk op mijn whiteboard probeer te schrijven.  Dat lukt niet erg goed, want mijn hand trilt. Zenuwen.

Net een uur geleden is het tot me doorgedrongen. Mijn moeder vroeg me wat ik eigenlijk allemaal mee ging nemen. Ik antwoordde haar dat ik nog genoeg tijd had om daar over na te denken. En toen sloeg het in… 22 dagen is eigenlijk helemaal niet zo lang. Ik weet nog dat het er 122 waren, dat lijkt nog maar net gisteren.

Ook in mijn voorbereidingen voor het onderzoek merk ik dat de tijd begint te dringen. Afspraken volgen afspraken op en de woorden, begrippen en cijfers duizelen me nu al. Bij elk woord dat ik in mijn startdocument typ bedenk ik me dat ik de eerste paar weken zeker even rust ga nemen. Ga genieten van de omgeving en proberen te ontdekken of ik echt wel zo goed in de Indiase cultuur pas als ik denk.  Overigens heb ik het idee dat ze er daar helemaal geen probleem mee zullen hebben. De laissez fair attitude komt ondanks dat ik alleen nog maar email contact heb gehad met de organisatie nu al heel duidelijk naar voren en ik vermoed dat ik weinig moeite zal hebben me daar aan aan te passen 😉

En nog zo’n cultuurverschil komt al snel om de hoek kijken bij ons email contact. Waar ik van alles typ voordat ik tot een punt kom, typt Danny, de oprichter van de organisatie enkele zinnen en alles is helder. Ik weet zeker dat ik een heleboel van deze man kan leren!

Maar die laissez fair houding zal bij mij nog heel even moeten wachten. Zoals een echte Nederlander betaamt ( ja, dit heb ik tijdens de minor geleerd!) moet ik bezig aan plannen, kijken naar de toekomst en vooral veel doen, anders kom ik nergens.
Een hele lijst aan voorbereidingen op zowel persoonlijk als educatie gebied ligt voor me en ik moet zo langzamerhand gaan afvinken.

Nog 21 dagen, en dan mag het laten gaan en in het moment leven beginnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: