31 juli – Klankschalen, warenhuizen en fietsen

11 okt

Ik ging voor avontuur naar Thailand en heb dat gekregen. Helaas kon ik er niet zo om lachen toen ik het avontuur in mijn schoot geworpen kreeg.

Het begon allemaal zaterdagochtend toen we vertrokken naar Bangkok. Probleem, de taxi zat te vol door een mistverstand, wat resulteerde in een kwartier wikken en wegen wie er hoe in zou passen. Uiteindelijk toch met het juiste aantal vertrokken richting de hoofdstad.
Daar aangekomen besloten we met onze groep van vijf eerst naar de rivier te reizen en daar vervolgens een boottocht te doen. Dit had al heel wat voeten in de aarde aangezien ze ons in eerste instantie niet konden vertellen waar de rivier was en hoe daar te komen. Toen dit wel ( een soort van) duidelijk was kwam het volgende probleem, taxi’s… en de driver die maar vol bleef houden dat we er absoluut niet met zijn vijfen in konden… Daar sta je dan met je mond vol tanden! En door de hectiek vergeet je vervolgens dat je geen telefoonnummers en adressen hebt uitgewisseld met de personen die in de andere taxi stappen… HELP!

Dat de taxichauffeur je naar de goede plek brengt is ook nog een wonder te noemen in Bangkok. Wij eindigden op de juiste plek naar heel erg veel toeteren, gezucht, uitleg en file maar onze reisgenootjes dus niet. En hier begon de drama, geen telefoonnummers betekent elkaar kwijt zijn in een grote stad… en als alleen de anderen dan de naam en adres van het huis waar je verblijft hebben… ben je enorm de sjaak.

Na de hoop de anderen te vinden te hebben opgegeven zijn we met een groep van 3 met de skytrain naar de rivier gegaan waar we een boot zochten en betraden. Helaas was dit geen rondvaart maar een taxiboot, die de toeristen van hotspot naar hotspot voer in plaats van een tour te doen. Niet helemaal wat we in eerste instantie wilden maar ach… Deze boot bracht ons naar prachtige plekjes in Bangkok, wat het gedoe met de taxi’s even deed vergeten. Allereerst een enorm centrum vol met antiek en kunst. Hier heb ik een klankschaal gekocht ( Enorm blij want die wilde ik hebben! Helaas voor alle thuisblijvers die er ook een wilde; ze zijn toch echt te zwaar om meerdere mee te nemen!) en kon ik mijn mond bijna niet meer dichtkrijgen van alle prachtige antieke kunststukken!
Vervolgens voer de boot ons naar chinatown ( viezige straatjes… meer heb ik niet gezien omdat we verdwaald waren…) en daarna naar Khao san road, DE straat voor backpackers.

Khao San road was enorm druk en overal geuren, kleuren en dingen om te zien waardoor ik uiteindelijk zo duizelig was dat ik blij was dat ik even kon zitten en wel in een thuk-thuk! Deze bracht ons naar het toeristencentrum waar ik een hotel voor mijn laatste nacht in thailand heb geboekt ( voor thaise begrippen een duur hotel want, alles zat vol ivm de koningin haar verjaardag die op mijn laatste dag in bangkok valt!). Frapant was dat, toen we eenmaal het gebouw weer uitstapte, de thuk-thuk nergens meer te bekennen was, hij zou op ons wachten maar kon waarschijnlijk ergens een beter dealtje krijgen. En we hadden nog niet eens betaalt! Toch weer een geluk bij een ongeluk!

Vanuit het toeristencentrum zijn we met de bus ( die in Bangkok gratis is schijnbaar) naar Chatuchak market gereden. Dat is een gigantische markt waar je werkelijk ALLES kunt krijgen. En het is zo groot dat wij het wederom voor elkaar kregen om te verdwalen, wat er voor zorgde dat we op de dieren afdeling terecht kwamen. Dit is echt een atractie op zich. Overal de meest vreemde dieren, van vissen tot vliegende eekhoorns ( ja echt!). Wat mij verbaasde is dat er nog best goed voor deze dieren wordt gezorgd, ze hebben een ventilator en genoeg voedsel en water. En toch leek het op de een of andere manier zielig. Zoveel dieren bij elkaar en sommige nog excotischer dan de andere. Ik had ze liever in het wild gezien maar heb me er wel aardig vermaakt met kijken, aaien, kroelen en lachen.

Na de markt zijn we op zoek gegaan naar een taxi. Door alle bezienswaardigheden waren we het gedoe met de eerste taxi die we namen helemaal vergeten maar drama verscheen al snel weer op toneel toen we in stapten. Vraag de taxi-chaiffeur om je naar het dichtstbijzijnde busstation te brengen ( wat een kwartier rijden was, zonder file) en hij brengt je naar het station dat aan de andere kant van Bangkok ligt. Probleem; er rijden geen busjes vanaf dat station naar Singburi waardoor we de aansluiting missen naar het Twinhouse. Oplossing; discussie, gemopper, bellen met begeleiding om het adres en uiteindelijk een taxi vragen om ons voor (voor thaise begrippen) veel geld naar het Twinhouse terug te rijden.

Na dit avontuur, waar ik op de dag zelf niet zo om kon lachen maar waar ik achteraf veel van heb geleerd ( ga nooit uit elkaar zonder telefoonnummers en adressen uit te wisselen bijvoorbeeld… voorbereiding is de KEY!) heb ik op zondag eerst heerlijk uitgeslapen.

En om het gedoe in Bangkok te vergeten en een frisse neus te halen hebben we toen besloten om, jawel, te gaan fietsen.
Fietsen hier leek mij een doodsvonnis zo met al die razende auto’s en verkeersregels die aan de laars werden gelapt. Toch heb ik het overleefd, dit merendeels omdat we nogal afgelegen zitten en dus voor een groot deel over zandweggetjes en verlaten wegen konden fietsen.
Het uitzicht was super! Langs kleine huisjes met leuke thaise mensen, langs rijstvelden ( In Nederland is het bijzonder als we een ooievaar zien, hier zie je er tientallen in het rijstveld staan) en meertjes vol lotusbloemen. Het was de bedoeling om binnen een uur bij Singburi uit te komen. Maar, blond en naief als wij zijn ( totaal geen geschikte reizigers eigenlijk haha!)
zijn we de verkeerde weg ingeslagen en enorm omgereden, wat resulteerde in 2 uur fietsen. Eenmaal in singburi hebben we met gevaar voor eigen leven ( de thai schijnen elke verkeersregel zo’n beetje aan hun laars te lappen haha!) een supermarkt gezocht waar we besloten om maar een taxi terug naar het Twinhouse te nemen. Hupla, de fietsen in de laadbak, meiden erbij en karren maar… zo makkelijk gaat dat hier in thailand!
Het moet een leuk gezicht zijn geweest toen we vlak voor het avond eten onze fietsen uit de taxi haalden en doodleuk de patio opliepen. De buren en de rest van het Twinhouse verklaarden ons waarschijnlijk voor gek maar ach, wij hebben een leuke dag gehad, de omgeving gezien en wat calorien er af gefietst!

Heel veel liefs van deze (toch niet zo ervaren als ze dacht) reiziger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: