3 augustus – Bellende leraren, taalspelletjes en Taiji

11 okt

Van volleerde monnik naar lerares van het jaar, ik wou dat ik kon zeggen dat ik die overstap in een oogwenk had gemaakt en dat alle leerlingen aan mijn lippen hangen en als makke hondjes naar mij luisteren… helaas, lesgeven in Thailand is toch iets moeilijker dan ik dacht!

Er is totaal geen structuur binnen de school. De hoofdmeester staat een beetje streng te kijken bij de ingang maar daar houd het verder wel op. Er is een ernstig tekort aan leraren, afgelopen dinsdag hebben wij met zijn drieen les gegeven aan 4 groepen, wat natuurlijk uitliep op totale chaos. De leraren die er wel zijn, die zitten ongeinteresseerd en bellend achter in de klas, de kinderen totaal aan hun lot overlatend… dit is pas spreken van een cultuurshock!

Deze totale omgekeerde wereld is wel een goed moment om te bezinnen hoe goed wij het in Nederland hebben en hoe zeer wij onze best moeten doen om in elk geval iets positiefs bij te dragen om deze kinderen te helpen.

Voor de klas staan is hier in Thailand heerlijk en belonend. Terwijl je elke dag de makkelijkste spelletjes met ze doet ( die in Nederland voor kinderen van groep drie zouden zijn) zie je de kinderen elke dag vooruit gaan. Daarnaast zijn ze echt oprecht blij om je te zien in de ochtend en hangen ze in de middag om je heen en komen ze zelfs in de supermarkt op je af rennen met de grootst mogelijke enthousiasme! Dit geeft een heerlijk gevoel waar ik blij van wordt! Ondanks dat weet ik wel dat het echt lesgeven niets voor mij is, geef mij maar spelletjes doen, sociale interactie en een meer ongedwongen setting.

Na de laatste les, een goede douche en een trip naar de supermarkt kwamen we in het Twinhouse en vonden we Carol en een paar anderen terwijl ze rare bewegingen stonden te maken. Het duurde even voor ik door had wat ze deden maar toen het kwartje viel was ik zo blij! Carol is in haar thuisland een Taiji lerares en ze had op aanvraag van Po ( meisje die werkt in het Twinhouse) les gegeven. Toen ik eenmaal mee deed en de chi door mijn lichaam voelde werd ik weer helemaal blij, wat had ik dat gemist! En nu kan ik Marc ( mijn leraar) thuis vertellen dat ik midden in de monsoen en enorme donderbui taiji heb gedaan en ook nog eens bewegingen uit een andere stijl heb geleerd!

Zo ging ik die avond van lerares naar leerling en daarna heerlijk naar bed šŸ˜‰

Veel liefs,

Alexandra

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: