24 juli – Apen, vissen en watervallen

11 okt

Apen… in de dierentuin lijken ze zo schattig en kon ik niet wachten ze in het echt te zien maar toen we Lopburi (= Monkeytown) inreden vond ik het toch niet zo grappig meer. Doordat deze apen door de toeristen zo verwend zijn worden ze agressief bij het zien van voedsel of alles wat ook maar enigszins op voedsel lijkt. Dit had als gevolg dat er direct een boze mannetjes aap op ons afkwam toen we uitstapten waardoor ik in paniek raakte en maar een soort kasteeltje in ben gevlucht met wat anderen. Hier konden de apen niet in maar kon je wel dichtbij ze komen en ze aanraken zonder dat ze je konden bijten (spijlen voor de ramen) en dat heeft toch wel een aantal mooie foto’s opgeleverd.

Omdat ik zo’n last had van exceem ( het is nu over mijn hele lichaam verspreid en vurig rood en pijnlijk) ben ik na bezoek aan de apen naar de dokter geweest om te kijken of ze er wat tegen doen. Nadat ze me onderzocht had moest ik op zo’n doktersbank gaan zitten, wat ik rustig deed want ik zou een prik in mijn arm krijgen dacht ik. Maar toen zei de dokter; “ga maar liggen”… en toen ik onwennig op m’n rug lag; “draai je om”. Ik wist niet wat me overkwam toen ze ineens die spuit in mijn bil zette! Maar het heeft in combinatie met pillen tegen de jeuk wel geholpen en ik ben een ervaring rijker…

Na deze ervaring en een voor mijn billen pijnlijke terugreis terug naar het huis hebben we een taxi geboekt die ons de volgende dag naar de watervallen zou brengen.

De watervallen lagen in een nationaal park die ook een spoorbrug over de rivier Kwai en enkele tempels omvatte. Omdat de spoorbrug door zijn geschiedenis een enorme toeristische attractie was geworden hebben ik en drie andere meiden besloten het anders te doen en met een boot een tocht te maken over de rivier Kwai en dat was PRACHTIG! Mooi zicht op de enorme bergen en jungle van Thailand en langs dorpjes op het water. Veel leuker dan een bouwvallige spoorbrug die overspoeld werd met Nederlanders 😉

Na die boottocht waren we lekker afgekoeld en zijn we verder gegaan naar d watervallen. Een aangezicht dat rechtstreeks uit een kalender kon komen. Met lichtblauw water en ontzettende mooie natuur.
We zijn eerst helemaal naar boven geklommen om vervolgens bij het derde level te gaan zwemmen. Dit zwemmen had nogal wat voeten in de aarde omdat het er wemelde van de enorme vissen!Deze vissen zijn de grote versies van de visjes die wij in Nederland Dr. Fish noemen en die de dode huidcellen van je huid eten en ze kwamen met tientallen te gelijk op de af zodra je ook maar met een teen het water raakte. Jullie kunnen je voorstellen dat dat heel wat gegil heeft gekost voordat iemand er uiteindelijk in durfde.
Eenmaal bij de kleine visjes in het water was het best cool en heb ik dik een kwartier met die visjes aan mijn voeten gezetten. Mijn voeten zijn nu dan ook heerlijk zacht!

Morgen ( maandag) vertrek ik naar het klooster waar ik een aantal dagen met monniken zal doorbrengen. Dit betekend dus geen internet maar de zondag daarna zal ik al mijn ervaringen hier weer met jullie delen!

Sawasdeeka,

Alexandra

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: